ÅRETS KONSTNÄR 2023

Gunilla Hasselrot Eriksson visade upp sitt masterprojekt "Det finns ingen som vet vad det är" i Gräfsnäs Slottruin under KonstAntens konstrunda 2023. Läs mer om Gunilla längre ner på sidan och njut av ett bildspel från utställningen här nedan. 

 

Det finns ingen som vet vad det är

“Det finns ingen som vet vad det är” är ett masterprojekt som jag arbetat med under två år vid Konstakademin i Trondheim. Verket som ständigt utvecklas och anpassas till plats och situation kommer att visas i pelarsalen i Gräfsnäs slottsruin under konstrundan. Genom en variation av tekniker men främst måleri berättar jag om en period när sjukdom och ovisshet präglade livet. Fokus ligger på känslan och att förmedla den inre upplevelsen. Det är förtvivlan hand i hand med hoppets starka kraft.

Att få möjligheten att installera de stora målningarna och låta lindukarna samspela med tegelväggarna i ruinen känns fantastiskt! Speciellt eftersom KonstAnten och mötet med publiken här betytt så mycket för min utveckling.      

Jag tog examen vi konstakademin (KiT) 2022 och vägledare i arbetet har varit Anne-Karin Furunes, Jeremy Welsh och Alexandra Murray-Leslie.  


Utbildning:

Master of Fine Art, Kunstakademiet i Trondheim (KiT) 2022

Konstnärlig fördjupning, Ölands Folkhögskola 2019

Arkitektutbildningen, Lunds tekniska högskola 2000

Konstnärlig grundutbildning, Umeå Konstskola 1993